НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ "ПРОСВЕТА-1892" ГР.СТРАЛДЖА

 
НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ "ПРОСВЕТА-1892" ГР.СТРАЛДЖА

 
Рейтинг: 2.00
(47)
Новини
СнимкиНовини / Събития

01 Март 14, 20:28 / Автор: Редактора на сайта
Кукерски фестивал 2014 - Стралджа
Стралджа отново събра множество почитатели на народните традиции. Общинският кукерски празник стана повод за поредното потвърждение, че традициите да живи, очаквани за забавление и радост. Страшилища на злото от Лозенец, Горно Александрово, Чарган, Глушник, Гранитово, Маломир и др. раздрънкаха хлопки, танцуваха, благославяха за здраве и берекет. И надеждата стопли всеки от присъстващите.
Кукерски фестивал 2014 - Стралджа
"Всяка година ние провеждаме този хубав празник, за да възвестим, че доброто ще царува!", каза в приветствието си кмета на общината Митко Андонов.Той припомни, че кукерите са тези, които доказват готовността на българина да се пребори със всяко зло и да продължи напред към своите цели. "Кукерите са нашата среща между минало и настояще, мощният звън на хлопките събира богатството на цял един свят, в който има всичко - топлина, светлина, сила, красота и ...магия. И както е при огъня - искрата от искра припламва, празникът подхранва нови амбиции", добави г-н Андонов, приветствайки участниците. Последва представянето на всяка от групите , за да каже думата си и журито.
Кукрески фестивал 2014 - Стралджа
Присъдени бяха три първи награди - на групите от Чарган, Лозенец и Г.Алексндрово. Вторите награди си поделиха Глушник, Гранитово и Драгоданово. Две трети награди имаше за групите на Камен и Иречеково. Наградата на кмета Митко Андонов заслужи групата на Маломир, а специалната награда спечелиха представителите на Стралджа.
Връчвайки грамотите и паричните награди кметът Митко Андонов пожела на всички здраве и да бъде цар доброто!

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

6.2434